Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Zpět
CPS

Americký velvyslanec si prohlédl Centrum polymerních systémů

Centrum polymerních systémů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně navštívil velvyslanec USA v České republice Stephen B.King. V doprovodu rektora univerzity Petra Sáhy si prohlédl laboratoře i technologickou halu.

“Jsem centrem velmi, ale velmi nadšen. Zejména proto, že univerzita je velmi mladá, má teprve 17 let. Líbí se mi hlavně výzkum a vývoj, který tady na univerzitě děláte. Česká historie říká, že Češi mají zlaté ruce. To je jistě pravda, ale budoucnost světa vidím v HI-TECH technologiích. A to je přesně to, co se zdejší univerzita snaží dělat. Přináší českou podnikavost, českou kreativitu a českou pracovitost globální ekonomice”, řekl americký velvyslanec Stephen B. King.

Stephen B. King byl jako velvyslanec USA v České republice schválen americkým Senátem 5. října 2017. Je předním veřejným činitelem a podnikatelem, který vybudoval a později prodal firmu na výrobu chemikálií a založil také rodinný investiční podnik. Velvyslanec King vedl v letech 2007-2017 republikánskou stranu ve Wisconsinu.
Na začátku své profesní dráhy velvyslanec King vyšetřoval porušování občanských práv ve Federálním úřadě pro vyšetřování (FBI), pracoval pro americký senátní stálý podvýbor pro vyšetřování. Sloužil také jako zvláštní poradce amerického ministra zemědělství, jeho agendou byl styk úřadu a zemědělských výborů ve Sněmovně a v Senátu.

Velvyslanec King je absolventem Western Illinois University. Vyrůstal v Chicagu ve státě Illinois. Jeho manželkou je Karen Ruyle, má tři dospělé děti a sedm vnoučat.

Fakulty a součásti

Zavřít