Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Zpět

Obuvnická zkušební laboratoř obhájila akreditaci

Zlín 26.1.2021 – Již podruhé v řadě obhájila Obuvnická zkušební laboratoř Centra výzkumu obouvání zlínské univerzity svou akreditaci. Laboratoř splnila akreditační požadavky podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2018, která specifikuje obecné požadavky na způsobilost, nestrannost a důslednou činnost laboratoře.

Opětovné udělení akreditace prokazuje, že laboratoř je dále způsobilá aktualizovat normy identifikující zkušební postupy z hlediska trendů kvality a dle požadavků zákazníka. Získaná akreditace pomáhá také usnadnit spolupráci mezi laboratořemi na univerzitě, tak s externími subjekty,“ uvádí ředitel Centra výzkumu obouvání Tomáš Sáha.

Obuvnická zkušební laboratoř spolupracuje například se začínajícími podnikateli, ale rovněž také s velkými výrobci obuvi nejen ze Zlínského kraje, ale také ze zahraničí.

„Vloni jsme provedli nespočet atestací směřujících do všech 11 akreditovaných zkušebních postupů a metod. Rozsah udělené akreditace se týká zkoušení fyzikálně-mechanických vlastností obuvnických materiálů a výrobků z usní, koženek, textilních materiálů, plastů a pryží,“ vysvětluje Jarmila Roubínková, zástupce vedoucího laboratoře.

Akreditace

Fakulty a součásti

Zavřít